NÅGRA AV DE BILAR JAG ÄGT!
Här nedan har jag räknat upp några av de bilar som jag ägt genom åren, och som jag har speciella minnen av, roliga eller ruskiga, tja, det får du avgöra själv om du läser historierna !

SIMCA ARONDE ELYSÉE 1961 (W 75383)
Min allra första bil, som jag köpte för 500:- 1970, den var så rostig att ena dörren ramlade av efter en tid, men det gjorde inget för jag låste den och kröp in från andra sidan i stället. Det fanns inte heller nån plåt kvar i hjulhusen bak så alla som satt i baksätet vart blöta i baken när det regnade. Den var vit vid köpet men piggades snart upp i grön/orange servalack.
Plats för bild!
FORD TAUNUS 17M 1962 (W 12012)
Min andra bil, en ovanlig 4-dörrars version i hyfsat skick, den tog mig både till Danmark och senare (då jag målat den illgul) även till Frankrike och hem igen.
Plats för bild!
TRIUMPH HERALD 1961 (W 30100)
Den var egentligen min mors, men jag nyttjade den ofta under mina första år som körkortsägare, särskilt sommartid då vi skruvade av taket och åkte öppet med den. Den var vit med röd inredning i äkta skinn och ädelträ blandat med papp och masonit gjorde ett outplånligt intryck av Engelsk lyx. Tyvärr delade den sig i två delar vid en avåkning en julafton, och vart aldrig mer sig själv igen.
Plats för bild!
SIMCA CHRYSLER 1500 GT 1964 (AB 39764)
En riktig liten racer, med dubbla Weberförgasare och metallicblå lack, den gjorde nästan 200Km/h tills växellådan pajade, fast innan dess så hade aluminiumtoppen kokat otät ett flertal gånger.
Plats för bild!
FORD FALCON FUTURA TUDOR SEDAN 1961
En av mina favoritbilar genom åren, som jag fortfarande har kvar, den har dock inte rullat på många år nu. (Läs historien).
Plats för bild!
MG 1100 1965
En ruskig och häftigt lutande Engelsman med aningen träsmak. Lutade mycket då jag av misstag borrat hål i Hydralastic fjädringen på höger sida så att hydraul trycket försvann på den sidan. Hade också den egenheten att man fick lov att skruva bort startmotorn varje gång man skulle starta den, då dreven fastnade ihop.
Plats för bild!
FORD FAIRLANE 500XL COUPÉ 1966 (ADB 634)
En annan av mina godingar, denna V8 med automat förde mig över hela Europa från Nordkap till Monte Carlo, på endast 1.25 liter/milen, men det var före energikrisens tid förstås. Ht-rutor så klart, och Ormskinns-imitation på instrumentbrädan. Efter att ha provat på att göra Burn-Out med den, så upptäckte jag att hjulhusen inte var riktigt täta, utan hela skuffen vart fylld med illaluktande däcksrök, fast Burn-Outen vart snygg förstås.
Plats för bild!
FORD TAUNUS 12M 1962
Ett skräckexempel på Tysk framhjulsdrift och V4 teknik, fast den klarade sig från att rosta faktiskt.
Plats för bild!
SAAB 99L 1969
Ett problembarn från början, inte så konstigt kanske med en växellåda som hade frihjul (??) fast det funkade aldrig, värre var nog att mot slutet så kunde man bara styra åt vänster då kuggstångsstyrningen var så glapp att den vägrade att gå åt höger. Jag lyckades sälja den till en bilhandlare som gjorde en vänstersväng runt kvarteret. Undrar om han vart sur senare?
Plats för bild!
OPEL CARAVAN 1900 1969
En annan rymlig och trevlig bil, som också tog mig vida omkring i Europa.
Plats för bild!
FORD FALCON FORDOR 1968
Också en höjdare som jag hade i många år, och skjutsade mina småbarn med, den var också bra på att dra husvagn med.
Plats för bild!
RENAULT 16 1967
Egentligen fruns bil, men lika hemsk för det, en gång tappade jag ena bakhjulet, då lagret hade kärvat ihop och hela axeln gick av, den hade också en förmåga att alltid koka, så den vart inte långlivad.
Plats för bild!
CHEVROLET MALIBU 1964
Ett annat skrämselobjekt som vi köpte uppe i urskogen i Lima i Dalarna av en pommadahal bilhandlare, halvägs hem lossnade avgassystemet, och senare upptäckte vi att ena sidan av bilen bestod av ca 1dm sandspackel och minimalt med plåt. Den 6 cylindriga motorn hade också konstant hicka, som ej gick att bota, så den försvann kvickt.
Plats för bild!
OPEL REKORD 1964-67 (Flera olika)
Picasso hade en Blå period, jag och min dåvarande fru hade en Opel-period, med en hel drös av gamla Oplar, en lilarosa -66:a (faktiskt rosa med lila eldsflammor), en röd -64 Caravan (som vi kallade Öl-bilen), en gul/blå -65:a och sist en svart/röd -67:a Caravan med igenlagda bakrutor (Häftig! men sikten vart inte den bästa).
Plats för bild!
VOLVO 142 1968 (BKY-913)
Den första Volvo'n i vår familj, en ruskig grå tvådörrars modell som frun släpade hem för att ha medans vi letade efter en 'riktig' bil. En gång skulle vi släpa en Dragracing bil till Mantorp efter Volvon, men släpet vart för tungt så det började wobbla okontrollerat, så istället så bogserade vi racern i lina efter Volvon, från Falun till Mantorp, en nätt resa på ca 35 mil (x2) gissa om han som fick sitta i racern och styra hela vägen mådde bra då vi kom ner till tävlingarna!
Plats för bild!
VOLVO PV 544 1965
En röd sak som mellanlandade på vår gård, hade idéer om att lägga igen alla fönster och måla allt rött och döpa den till tomaten, men den han bli såld innan jag gick till verket.
Plats för bild!
SKODA FELICIA 1975
En riktig Öststats höjdare, Det är faktiskt sant, trevligare bil får man leta efter, med massor av personlighet, och skojiga finesser, tyvärr en del mindre trevliga sådana också, bla. det att motorn skar var 5000:de mil (standard på den modellen), berodde nog på konstruktionen med lösa cylinderfoder och dålig passform. Den var dock bäddbar, och man kunde öppna både tanklock och fram och bakskuff med handtag innifrån cupéen, och reserven låg i ett lönnfack fram under tanken med egen lucka i fronten. Motorn satt bak och den hade pendelaxlar som ibland gav den intressanta vägegenskaper. Men det övervägdes av den vackra öststatsgrå krymplacken på instrumentbrädan.
Plats för bild!
PLYMOUTH BELVEDERE 1964
Ett gammalt skepp som gått både som Taxi och Skolskjuts i Vika utanför Falun i många år, den var blå och småbulig när vi köpte den, men jag spacklade upp ena dörren och en skärm med ca 10kg Plastic Padding och målade om den i Päronsplitt-grön, något som frun inte gillade nåt vidare. Den hade bra värme och var rymmlig, fast så mycket mer kommer jag inte ihåg. Vi sålde den vidare till en nostalgisk flicka som hade åkt i den till skolan som liten.
Plats för bild!
DAF 44 1970 (EMU-295)
En Holländsk höjdare, två ettriga cylindrar, och remdrift som tillät att man kunde köra lika fort framåt som bakåt, har du backat i 110 km/h nån gång? (Det är nervpirrande!) Har du sett ett fördelarlock med bara två sladdar i? Jag måste medge att jag tyckte att det såg lite billigt ut första gången jag lyfte på huven! När den pga. rost inte klarade besiktningen efter några år, så kapade vi taket på den och körde den öppen hemma på ''farmen''. Tillslut så såldes den till en flygentusiast som tänkte sätta motorn i ett hembyggt flygplan, men jag vet inte om han nånsin kom upp i luften med den???
Plats för bild!
DODGE LANCER 1962
En trevlig liten yenkare med udda design, jag var tredje ägaren på denna pärla, som tyvärr vart av med både motor och div. delar under tråkiga omständigheter, resterna har jag dock fortfarande kvar (Till salu om du är intresserad).
Plats för bild!
FORD CAPRI 2000 1964
En ruskigt övertrimmad racer som spann loss på 4:ans växel i 110 kmh, och den hade frugan tänkt sig att ha som shoppingbil !!!
Plats för bild!
FORD CONSUL HGV 1974
En trevlig och rymlig herrgårdsvagn som klarade några semesterresor till Norge. Tyvärr var det ständigt problem med förgasaren på den.
Plats för bild!
SAAB 99GL 1974
Tja, min andra och förmodligen sista Saab, nästan lika urusel som den första jag ägde.
Plats för bild!
FORD GRANADA GHIA 1974
En ruskig X-lyxmodell med V6:a Automat, och Soltak, men den ville alldrig riktigt gå bra, troligen förgasaren den här gången med.
Plats för bild!
VOLVO 145 1967
En av de första Volvobilarna i den då nya 140-serien, med andra ord full av barnsjukdomar - Usch!
Plats för bild!
FIAT 131 MIRAFIORE 197?
En nästan självlysande grön Italienare, som gick bra ett tag tills motorn skar ihop.
Plats för bild!
FORD TRANSIT 1979
En ruskig sak som en gång gått som Taxi i Norrtälje, men som då min fru släpade hem den, enligt visitkorten på golvet troligen fungerat som ponnytransport. Efter mycket jobb började den likna en Van, men då gav startmotorn upp, och den vart stående för gott.
Plats för bild!
VW BUSS 1975
En riktig mardröm, vilken väghållning? -Saknades helt vintertid, liksom värmen, och så var den Högerstyrd med Automatlåda till på köpet. Långsam var en överdrift! Men vi tog en tur till de Norska fjällen med den i alla fall, men det tog musten ur den för gott, så nu har den blivit degraderad till Friggebod.
Plats för bild!
VW PICKUP 1972
Den här picken fick jag med på köpet av ovanstående Buss, den rörde aldrig på sig, men fick avvara en del reservdelar.
Plats för bild!
FIAT 128 197?
En tuff liten Italienare, som tappade ena framhjulet samma dag jag köpte den, sen gick den bra en tid tills hela framvagnen ramlade av - bortrostad - men det fixade vi provisoriskt och sålde den glatt vidare.
Plats för bild!
DATSUN 1200 197?
Min första Japanes, ett posititvt möte med en trevlig och pålitlig liten bil som fungerade perfekt i flera år, tills ett rattfyllo inte såg den och klämde in hela skuffen i baksätet. Jodå, jag satt i vid tillfället, och körde faktiskt framåt i ca 50 kmh, smällen vart så kraftig att ryggstödet bröts av, tur att den hade nackstöd som tog upp smällen, annars vet man aldrig hur det hade kunna gått...
Plats för bild!
VOLVO 145 1973
Ja det här är bilen som jag tuffar omkring med idag, fruktansvärt tråkig, slö och högljudd, som en traktor ska vara, men den är pålitligheten själv, och bara går och går och går.... Den är inne på 7:de året nu och har tagit mig till både Spanien, Italien, Frankrike, Schweiz, Österrike, Tyskland, Danmark, Norge med flera platser, helt utan problem, och det är väl inte illa, så säg?
Plats för bild!


Ja det här var en liten sammanställning med minnen av några av de bilar som jag ägt genom åren, en del minns man mer än andra, och en del positivt och andra betydligt mer negativt.

Goldline

Menue (English)
Meny (Svenska)
The Baron's Website
Dirty-Dick's Website
Ford Falcon 1961 Story
Ford Falcon Technical Data
American Bantam
Nash Metropolitan
All Automakers 1968
All Automakers 1977
All Automakers 1987
All Automakers 1997
Baronens Top-10 bilar
Baronens Bilhistorier
Automobile Links
Adresser till Bilhobbyn

This page was last updated 1997-05-03

Goldline

© Essenne-Trading International & IT-Consultant Sverker Nylén
Hinsnoret 42 - S-79193 Falun - Sweden - Fax/BBS/Voice: +46-23-313 36
E-Mail: essenne@algonet.se