GeoCitesSites.com
This page is
only written in
Swedish for our
swedish audience.

Åter till Bil-menyn


Rolls Royce


SNABB-MENY:
Bil-Länkar
Am. Bantam
Res.Dels Adresser
Klubb Adresser
Crosley Bilen
Alla Bilar 1968
Alla Bilar 1977
Nash Metropolitan
DAK-Marknaden
Ford Falcon 61
Falcon Tekn.Data
Falcon Bilder
Baronen's Bilar
Bilfynden 1997
Dalarna 1997
Importera Bil
Senaste Nytt!


Nu med NY design
för 1998
EGEN BILIMPORT!
Tips och fakta för dig som tänker importera bil själv.


Bilimport från Tyskland:
Fråga: Jag har hittat en Yenkare från 1972 i Tyskland, bilen är registrerad i Tyskland, hur bär jag mig åt för att få in den i Sverige, och kan det bli problem med något?

Svar: En bil som är registrerad i ett annat EU-land kan importeras fritt till Sverige. Du måste kolla upp att bilen är i originalskick, då ombyggda bilar med tex. annan motor än original, kan ge problem då man importerar dem. Se också till att du får med en köpehandling (kvittens) med uppgift om både säljare och köpare, med underskrift av båda parter. Priset är i sig inte intressant då du inte behöver betala varken moms eller tull längre.
Det är också viktigt att du med dig den Tyska registreringshandlingen (kallad Fahrzugbrief) från registreringsmyndigheten i Tyskland, där du även anmäler bilen för export till Sverige, och löser ut tillfälliga skyltar (om du tänker köra hem bilen). Du måste också ordna en försäkring. Om du tar hem bilen på en trailer eller lastbil så slipper du ordna både skyltar och försäkring. Om du vill köra bilen från Svenska gränsen och hem, så måste du lösa en interimslicens och interimsskyltar hos Svenska Tullen. Du måste också ha en svensk trafikförsäkring. Interimslicensen gäller i en månad och tillåter dig att köra till och från verkstad och bilprovning.
Om du vid registreringen anger 'import för eget bruk' kan du slippa eventuella krav kopplade till bilmodellen, och bilen behöver då bara uppfylla 'allmänna krav'. Kostnader vid besiktningen är 1000Kr för ursprungskontroll, 155 kr för vägning, samt 565 kr för själva besiktningen. När sen bilen är godkänd anmäler Bilprovningen den till Bilregistret och inom några dagar får du skyltar och registreringsbevis hem i brevlådan.
Bilen är alltid AVSTÄLLD när du får papperen från Bilregistret, så för att få börja köra med bilen, måste den inregistreras, och då får du även en räkning på skyltarna 150 kr, och skrotningsavgiften på 700 kr, och om bilen är yngre än 30 år även den vanliga fordonsskatten. Sen kan du ta ut din ny importerade bil på vägarna.

Februari / 1998.

LÄS SENASTE NYTT OM BILIMPORTEN!
AutoConnect AwardAutoConnect AwardAutoConnect AwardAutoConnect Award
Den här Sidan har fått 4-Däck (av 5 möjliga) från ADP Auto Connect !


Läs min Gästbok!
Skriv i min Gästbok!
DreambookDenna sida uppdaterades senast 1998-03-10© Essenne-Trading International & IT-Consultant Sverker Nylén
Hinsnoret 42 - S-79193 Falun - Sweden - Fax/Voice: +46-23-313 36
E-Mail: essenne@algonet.se